De 7 beste manieren om vintage meubels in uw huis te stijlen

Vintage meubels

Het mooiste aan vintage meubelen is dat ze een eigen karakter, geschiedenis en verhaal hebben. Het is meer dan alleen een tweedehands stuk hout; het is een stuk van iets wat ooit geweldig was, maar nu nog beter is omdat jij het hebt. Als je het perfecte vintage dressoir of de perfecte vintage stoel in een antiekwinkel vindt, voeg je meer waarde toe aan je huis en geef je het charme en karakter. Hier zijn wat tips voor het stylen van je vintage meubels, zodat ze niet alleen bij al het andere in je huis passen, maar ook het middelpunt van de kamer worden.

Beslis waar de kamer voor gebruikt gaat worden.

Voordat u meubels of accessoires gaat kopen, moet u beslissen waar de kamer voor gebruikt gaat worden. Is het een logeerkamer? Zal het gebruikt worden om te studeren of te lezen? Is het een eetkamer of een keuken? Het is belangrijk om te beslissen waar de kamer voor gebruikt gaat worden, zodat u de kamer daarrond kunt inrichten. Als je bijvoorbeeld een leeskamer wilt inrichten, kies dan voor een neutraal kleurenpalet en voeg vintage accessoires toe die heel neutraal zijn, zoals vloerkleden, lampen en boekensteunen. Als je een eetkamer wilt inrichten, kies dan voor een kleurenpalet dat neutraal of vintage is. Als je die twee mengt, krijg je niet de uitstraling die je wilt. Je wilt niet dat de vintage meubels de rest van de kamer wegnemen.

Maak de ruimte lichter.

Als je zware, donkere stukken in je kamer hebt, moet je de ruimte lichter maken. Wat bedoelen we daarmee? We bedoelen dat je lichte meubels moet vinden die de kamer niet verzwaren, evenals lichte accessoires. Als je bijvoorbeeld een donkere kledingkast hebt met veel natuurlijk hout, dan moet je de ruimte lichter maken. U kunt dit doen door een kledingkast te vinden met veel lichte kleuren en een lichte houtsoort, zoals grenen of zelfs MDF. Een ander voorbeeld is als je een donkere eettafel hebt met zware en donkere stoelen, dan moet je de ruimte lichter maken door een lichtere tafel en stoelen te zoeken.

Verander de kleur van je meubels.

Als je meubels van licht hout zijn, zoals grenen of MDF, en je wilt de kleur van de meubels veranderen, heb je een paar opties. U kunt uw meubels verven, en er zijn veel manieren waarop u dit kunt doen. U kunt uw meubels spuiten, u kunt een verfstift gebruiken, u kunt uw meubels met een borstel verven, of u kunt een sjabloon gebruiken en uw meubels verven. Als je je meubels gaat verven, zorg er dan voor dat je ze verft met het juiste type verf voor het soort hout dat het is. Je kunt je meubels ook beitsen, wat geweldig is voor donkerder houtsoorten zoals walnoot, mahonie of kersen, omdat het het hout een donkerdere en rijkere afwerking geeft. U kunt ook kiezen voor een andere houtafwerking als u het uiterlijk van uw meubels volledig wilt veranderen.

Vintage meubels

Als je een paar vintage stukken in je huis hebt, maar je wilt er meer aan toevoegen, dan zijn hier wat tips voor je. Je kunt een tafel of stoel in vintage stijl toevoegen aan je eetkamer. Je kunt ook een vintage lamp, vintage boekenplank, of een vintage bank toevoegen. Je hoeft niet alles in één keer vintage te maken. Begin met het toevoegen van één vintage stuk, en naarmate je je meer op je gemak voelt, kun je meer vintage stukken toevoegen. Als je een grote kamer hebt, zet dan niet de hele kamer vol met vintage meubels. Zet ze op één centraal punt in de kamer.

Related Post